»»

آدرس کانال مرودشت
اینستای سایت
مرودشت نا در آپارات
پاتوق فعالان فضای مجازی
وبلاگ
عضویت در خبرنامه
چاپ دانلود ارسال

افتخار آفرینی اعضای علمی پیام نور مرودشت/ اختراع واکس غذایی برای اولین بار در کشور

۱۳ دي ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۵:۱۸ کد مطلب: 7050

دو تن از محققان دانشگاه پیام نور مرودشت موفق به اختراع واکس غذایی میوه جات با استفاده از نانو ذرات کلسیم شدند.

افتخار آفرینی اعضای علمی پیام نور مرودشت/ اختراع واکس غذایی برای اولین بار در کشور

به گزارش سایت خبری مرودشت نا به نقل از یوپنا،  دکتر صادق رحمتی و دکتر وحید توللی از اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور مرودشت پس از ۳ سال تلاش و تحقیق، موفق به تولید و تجاری سازی پوشش خوراکی محافظ (واکس) میوه جات با استفاده از نانو ذرات کلسیم پایدار بر روی بسترهای بیوارگانیک شدند.
واکس نانو کلسیم به عنوان بی ضررترین ترکیب خوراکی به منظور نگهداری محصولات میوه و سبزیجات در انبار، به میزان بسیار زیاد کاربرد دارد.
در این محصول، برای اولین بار کلسیم بر روی بستر های ژل آلوئه ورا و پکتین استخراجی از پوست مرکبات به شکل نانو در آمده است. تهیه و تجاری سازی این محصول باعث صرفه جویی هنگفت ارزی و همچنین کنترل سالانه میلیون ها تن ضایعات محصولات کشاورزی می باشد.
دکتر صادق رحمتی یکی از مخترعین نانو واکس میوه اظهارداشت: کلسیم نقش اساسی در کیفیت محصولات کشاورزی همچون میوه ها، گل ها و سبزیجات دارد. کلسیم به صورت یون Ca2+ جذب می شود. این عنصر از کانال های غیرفعال برای انتقال به یاخته ها استفاده می کند و بسیار غیر متحرک است.
وی افزود: در این پروژه از بسترهای بیوزیستی شامل مخلوطی از عصاره پوست مرکبات (پکتین) و ژل آلوئه ورا جهت تثبیت نانو ذرات کلسیم استفاده شده است. این ترکیبات به وفور در طبیعت یافت می شوند و همچنین بسیار ارزان قیمت بوده و در ترویج شیمی سبز که امروزه مورد توجه دانشمندان قرار گرفته نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.
این استاد دانشگاه افزود: یکی از مسائل مهمی که ما در این تحقیق بر روی آن متمرکز بوده ایم استفاده از آب به جای حلال های آلی و بهره گیری از سیستم خود احیایی بسترهای بیوپلیمری جهت سنتز این نانو ذرات بوده است که به عنوان واکس نگه دارنده میوه جات عمل می کنند.
دکتر وحید توللی نیز درخصوص این اختراع گفت: این محصول با کنترل نرخ تنفس میوه و جلوگیری از کاهش آب آنها کیفیت ظاهری و داخلی میوه، شادابی، طعم و بوی طبیعی میوه را حفظ می‌کند.
وی افزود: این پوشش خوراکی محافظ میوه منجر به افزایش طول عمر میوه تا چندین برابر پس از برداشت می‌شود و از فاسد شدن داخل میوه‌ها برای انبارداری و صادرات جلوگیری می‌کند.
این محصول خوراکی با دارا بودن خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی می تواند با ایجاد یک لایه استریل سطحی موجب جلوگیری از نفوذ میکروارگانیسم‌ها در میوه ها شود.
این محقق دانشگاه پیام نور خاطرنشان کرد: در نمونه های خارجی علاوه بر قیمت بسیار بالا، از پایدارکننده ها، گوگرد و پلیمر که سمی هستند، استفاده می شود و از خواص نانو بی بهره هستند.
این دو محقق ابراز امیدواری کردند با انجام مراحل درپیش رو، به زودی زمینه تجاری سازی وتولید انبوه این محصول ارزشمند فراهم گردد.
گفتنی است این اختراع به شماره ۸۲۳۷ در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است.




ارسال نظر
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با مرودشت نا در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
نام

ایمیل شما
نظــر


آخرین عناوین

آرشیو

پربازدیدترین

آرشیو