به گزارش سایت خبری مرودشت نا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، در این آیین بیش از ۲۰۰ نفر از اهالی این روستا، با پخت شیره انگور به روش سنتی به اجرای برنامه های محلی از جمله موسیقی محلی پرداختند.

مردان و زنان دشتکی براساس یک سنت دیرینه، با چیدن انگور بصورت دسته جمعی از خداوند به پاس این نعمت بزرگ سپاسگزاری کردند.

جشن شیره پزی سنتی در دشتک، هرساله پذیرای گردشگران زیادی از استان فارس است.

گفته می شود قدمت این آیین سنتی در روستای دشتک از توابع شهرستان مرودشت در استان فارس به بیش از هزار سال می رسد.

بیش از ۳۰۰ هکتار از اراضی روستای دشتک به کشت انگور اختصاص دارد و سالانه حدود ۱۰ تن شیره انگور در این روستا تولید و به سایر استان های کشور صادر می شود.

شیره دشتک بسیار مرغوب و در میان مردم زبانزد است.

در این روستا هم اکنون ۱۰ کارگاه شیره پزی فعال وجود دارد، استان فارس اولین تولید کننده شیره انگور در کشور است.

شیره انگور در کنار تجدید قوای بدن به دلیل محرک های حرارتی ضعف عمومی بدن را معالجه و تقویت می‌کند، شیره انگور مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین آ، ب و ث دارد و ضد نفخ است.

همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن می‌شود کارشناسان تغذیه آن را پاک ‌کننده بقایای غذاها در روده و معده می‌دانند.

از آنجایی که انگورهای تولید این روستا دیم است و از هیچ گونه کود یا سموم شیمیایی استفاده نمی شود محصول تولیدی کاملا اورگانیک و بسیار مرغوب است .

روستای تاریخی دشتک در ارتفاع ۲۳۰۰ تری از سطح دریا بر روی کوه های غرب مرودشت واقع شده است.